Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Kunst als verwerking

logo

Bijzondere momenten vragen bijzondere aandacht
Kunst is expressie! Elke kunstvorm laat zien wat mensen bezighoudt, wat diep vanbinnen in hen omgaat. 
Kunst is communicatie! Niet iedereen is even rad van tong. Kunst geeft iedereen de kans om op een eigen manier te communiceren.

Binnen de workshop Kunst als Verwerking leggen we op een creatieve manier de pijnpunten bloot die zich binnen een bepaalde groep op een bepaalde tijd voordoen. 
Kunst treedt op als bemiddelaar. In plaats van rechtstreeks onze (soms aanvallende) mening te uiten tonen we via dans, drama, muziek, zang of beeld onze gevoelens en gedachtes over een gevoelig onderwerp. Elke deelnemer heeft de kans om zichzelf op een creatieve manier uit te drukken. De workshopbegeleider creëert een veilige sfeer waarbinnen een open en eerlijke communicatie kan ontstaan. We bekijken de kunst als het ware van op een afstand, we vervallen niet in heftige emoties. Zo ontstaat er ruimte voor een constructief gesprek.

Voel jij binnen jouw groep nood aan verwerking? Wij hebben de procesbegeleider die je zoekt!
Kunst kan een aanvulling of vervanging zijn van therapie.

Doelgroep : basis, secundair en leerkrachten

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Muzische Workshops
Organisatie