Kunst op je bord

Logo Toegevoegd door Bazarts op 02.08.2018
Nascholing of activiteit

Mmmm lekker!

Sommigen vinden dat koken een nieuwe muze is, dat je even vindingrijk moet zijn om creatief uit de hoek te komen en gezonde, lekkere en mooie dingen te presenteren.

Wij, bij Bazarts, vinden dat ook, in elk van onze kampen wordt er soep gemaakt, koekjes gebakken en wagen we ons al eens aan een ingewikkelder recept. Die ervaringen willen we graag delen: makkelijke en goedkope recepten, die aanmoedigen om te proeven.

Samen makern we onze eigen lunch en tussendoortjes.

Kunst op je bord

Met goedkope ingredinten en de overschotjes gaan we de uitdaging aan schilderijen om te zetten in eetbare bordkunst! Het is zo leuk om te doen, plezier gegarandeerd met een aantal verrassende combinaties en nieuwe presentatiemogelijkheden.

Kunstige borden

Porselein beschilderen is een oeroude traditie in landen als Nederland (Delft) en Portugal. En denk ook eens aan de geometrische patronen op tegels in de Arabische wereld. We kijken hier eens dieper naar en ontwerpen onze eigen kunstige borden.

Welk verf of stiften gebruik je best? Welke technieken kan je gebruiken op tegels. Wat is duur, wat is goedkoop, welke beeldelementen gebruik je en hoe maak je het uitdagend voor zowel meisjes als jongens? Hoe stip je zoals de Aboriginals en ontwerp je hippe en coole patronen op je servies?

 

Kostprijs € 95, hiervoor krijg je: haalbare recepten en de smaak op je tong van ons kookmoment, tips rond klasorganisatie om te koken in een klas, originele en toffe voorbeelden om kunst op je bord te maken, allerlei technieken en tips om te werken met glas en porseleinverf.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernPlastische opvoeding - Tekenen
Lerarenopleiding
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
beeldende kunstbordkokenkunstporseleinsecundair onderwijs