Dé basis voor de beeldende docent

Logo Toegevoegd door Bazarts op 02.08.2018
Nascholing of activiteit

Papier en tekengerief

Er zijn zo veel soorten papier dat we soms zijn vergeten welk papier nu het beste past bij het juiste tekengerief. Welk papier moedigt aan om eens met een andere techniek te experimenteren. Welk papier gebruik je om te werken met potlood, pastel, stift, alcoholstiften, aquarel, inkt, kroontjespen, …

Welk papier ken je nog niet en wat is gewoon fijn om te weten en te gebruiken.

Je krijgt de mogelijkheid om dit zelf technisch te onderzoeken en een overzicht van de verschillende papiersoorten te maken dat je voor de rest van je carrière als leerkracht in je klas kan gebruiken.

Penselen

Zo veel soorten, vormen, kort en lang… Hoe wordt een penseel gemaakt, waarvoor dienen al die soorten?

Een technische blik op de vorm en toepassingen, de verschillende haarsoorten en welk penseel het best geschikt is voor welke verf.

Ook hier weer vertrekkend vanuit de technische informatie, met korte toepassingen om verschillen te ontdekken en te tonen aan je studenten.

Tekengerief en verf

Doorheen de dag gebruik je heel wat materiaal om te tekenen en te schilderen. Van alles wat we gebruiken geven we ook de eigenschappen en de toepassingsmogelijkheden. Zoals watervastheid, lichtechtheid, pigmentatie, waarom is iets heel duur en zijn de goedkopere versies ook goed genoeg?

Inge haalt al haar technische kennis boven en verwerkt het zo in een systeem dat jij dat in de klas/academie kan gebruiken voor je studenten. Ze duikt diep in al haar toepassingen om eigenschappen die je misschien minder goed kent zeker ook te vermelden. Om zeker te zijn dat ze niets vergeet, wordt de inhoud overlopen met Schleiper en krijgen we hopelijk ook zo de nieuwste trends op materiaalvlak te horen!

 

Kostprijs 95 €,  je gaat naar huis met zelfgemaakte, technische fiches met alle informatie en eigenschappen van papier, tekenmaterialen, verf en penselen. Dé basis om goed geïnformeerd voor de klas te staan als beeldende docent. Verder krijg je ook een goodiebag met staaltjes van tekengerief en is de zelfgemaakte lunch, tussendoortjes en koffie in de prijs inbegrepen.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernPlastische opvoeding - Tekenen
Lerarenopleiding
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
basisbeeldendebeeldende kunstbeeldmateriaaldocentmuzische vormingplastische opvoedingsecundair onderwijs