Theater Froefroe geeft haar geheimen prijs : Workshop

Logo Toegevoegd door Bazarts op 02.08.2018
Nascholing of activiteit

Voor iedereen die graag poppenanimatie wil leren

Eigen muppet

Tijdens deze workshop maak je je eigen speelpop uit mousse. Door hun jarenlange ervaringen, weten ze bij Theater FroeFroe als de beste hoe je een speelpop kan maken met veel karakter.

Zij geven je de trucs om te bouwen, jij beslist hoe je pop eruit zal zien. Een plezier om met de juiste knowhow aan de slag te gaan!

Hoe gebruik je de pop?

Als je denkt dat een pop alleen maar dient voor de kleuters, dan heb je het mis. Poppenanimatie is voor zowel klein als groot, als je al eens een voorstelling van Theater FroeFroe hebt gezien, weet je waarover we het hebben.

Hoe laat je een pop praten? Hoe moet een pop kijken? Hoe bewegen handen, armen, voeten, benen? En wat met de rest van zijn lijf?

De docent geeft je tips en demonstreert en dan kan  jij aan de hand van opdrachten en kleine scenario’s oefenen. Door deze spelmomenten met elkaar te delen ga je terug naar huis met een boel ervaring en zelfvertrouwen!

Het muzische

Je bouwt de pop vooral om zelf te gebruiken, maar kinderen die oud genoeg zijn (vanaf 8 jaar) kunnen dit met jouw hulp en de juiste materialen ook leren. Je krijgt alle ingrediënten om het als een aangename les techniek en beeld te zien. Door de spelervaring is het ook drama en beweging, want niet alleen leer je wat je pop kan doen, jij als speler moet ook de juiste bewegingen gaan aannemen. Het is een muzisch totaalpakket!

 

95 € - Inclusief je eigen zelfgemaakte pop uit mousse (geen latex), korte en geschikte opdrachten voor inspiratie, kleine scenario’s om zelf te gebruiken, een goodiebag met kleine verrassingen, een zelfgemaakte lunch en tussendoortjes.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Muzische vorming
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Muzische vorming
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
BuSO
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernPlastische opvoeding - TekenenPodiumkunsten - Theater Dans Ballet
Lerarenopleiding
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
beeldende vormingFroefroegeheimenmuzische vormingtheaterworkshop