Guy Daniels stelt zijn boek voor : De grootste sneeuwman van de wereld

Logo Toegevoegd door Bazarts op 02.08.2018
Nascholing of activiteit

Voorleestips door Guy Daniels

Wanneer Guy geen boeken schrijft of bedenkt, toert hij met zijn verteltent heel Vlaanderen rond om kinderen blij te maken met zijn verhalen. Ook jullie gaat hij deze dag blij maken. Je krijgt het verhaal te horen, met de nadruk op tips hoe het voorlezen nog boeiender en spannender maakt.

Interview met een schrijver.

Nadien krijgen jullie de tijd om Guy te interviewen op kinderniveau. Zo kan je in de klas werken rond, wie is een schrijver, hoe verzin je een verhaal, waar schrijf je, waar komt je inspiratie vandaan, schrijf je met een pen, een veer… Bespreek en verzin de vragen op voorhand en wij stellen ze aan Guy voor.

Aan de slag met het boek

Handen uit de mouwen voor twee inspirerende workshops: beeld en drama, beweging, muziek.

Op beeldend vlak gaan we kijken wat de sneeuw ons brengt, we bekijken ook een aantal kunstwerken die geïnspireerd zijn door de winter, creëren gekke sneeuwmannen op verschillende manieren én verzinnen een decorstuk dat je direct kan gebruiken in de volgende workshop.

We sluiten af met een winters groepswerk op kinderniveau. Korte en simpele ideeën met vernieuwende technieken.

Sneeuw, koude, papa-kind, beroepen, samenwerken, vrienden, helpen, zwemmen en feest zijn allemaal thema’s die we uit het boekje kunnen halen. Onze drama-docente bedacht met veel goesting hoe wolken tot leven kunnen komen, hoe kinderen beroepen kunnen zien vanuit het man-vrouw-perspectief, hoe een sneeuwman stapt en op hoeveel verschillende manieren je koude kan uitbeelden. Concrete oefeningen, korte opwarmertjes, serieuze en grappige stukjes, muziek om het gevoel aan te wakkeren, … dat is wat je mag verwachten.

€105  - Inbegrepen: het boek ‘De grootste sneeuwman ter wereld’ gesigneerd door Guy Daniels (winkelwaarde €14,95), een goodiebag met een verrassing van Guy, materiaal om direct mee aan de slag te gaan in de klas en kleine verwenmomentjes voor jou als leerkracht.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Muzische vorming
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Muzische vorming
Lerarenopleiding
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
boekgrootste sneeuwmanGuy Danielskleuteronderwijslager onderwijsmuzische vormingsteltwereld