Het geluidshuis presenteert : Kabouter Korsakov!

Logo Toegevoegd door Bazarts op 02.08.2018
Nascholing of activiteit

Kabouter Korsakov…

 …is alles behalve een gewone kabouter zoals we ze kennen van vroeger. Kabouter Korsakov en meneer Wattman, de glimworm, wonen in het fijne kabouterbos.

Maar wanneer Dolf, de foute das, Korsakov aanwijst als dief van de magische verdwijnpaddenstoelen, beslist hij om zijn geliefde bos te verlaten. Maar is hij wel de dief? Waarom vliegt de ekster rond met een rode zak in haar bek? En die huizen op wielen, waar rijden die naartoe? Dat hoor en lees je allemaal in het eerste deel van deze (voorlopig) zesdelige hoorspelreeks.

 Het Geluidshuis doet mee!

 Muziek is veel meer dan melodieën: stemmen, geluiden, klanken, ritmes, effecten kunnen je meenemen naar een geblinddoekt avontuur die je verbeelding prikkelt en stimuleert.

De docent van ‘Het Geluidshuis’ neemt je mee op de golf van muziek in de breedste zin van het woord en leert je hoe je kinderen klanken kan laten herkennen of nabootsen, er emoties mee kan oproepen en hoe je ‘muziek en geluid’ kan gebruiken in nieuwe opdrachten.

Drama en muziek worden gecombineerd in gemakkelijke opdrachten.

In de boeken wordt het verhaal aan de hand van tekstballonnen verteld. Liedjesteksten worden geprint meegegeven. Je krijgt er ook tips bij over hoe je ze nadien in de klas kan gebruiken.

De illustraties als inspiratie

Omdat het luisterboek ook een boel input geeft op het beeldend vlak, neemt Inge je mee en laat ze je dieper kijken naar de prenten op zoek naar beeldelementen. Simpele, eenvoudige, vernieuwende, verfrissende teken/plak/schilder-opdrachten rond de avonturen van Kabouter Korsakov. Deze test je allemaal uit zodat je direct aan de slag kan in je klas.

€105 - Inbegrepen: het boek met een winkelwaarde van €21,95 Veel inspiratie en toepassingen bij het boek ‘Kabouter Korsakov’ op het vlak van muziek, drama en beeld. Alles geplaatst en gelinkt aan de muzische doelen van het leerplan. Een totaalpakket dat door de ervaring opgedaan tijdens deze dag, een makkie en een plezier wordt om het te geven in de klas. Verder neem je mee: kleine attenties in je goodiebag waar je als leerkracht blij van wordt.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Muzische vorming
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Muzische vorming
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
geluidshuiskabouterkleuteronderwijsKorsakovlager onderwijsmuzische vormingpresenteert