Het geluidshuis presenteert : De wilde zwanen


Bron

Prinses Elisa is helemaal de kluts kwijt wanneer haar 11 broers worden omgetoverd in zwanen. Alleen door 11 hemden te vlechten van brandnetels kan ze de betovering van haar stoute stiefmoeder doorbreken. Ze sluit vriendschap met een bende vrolijke spoken, wordt bespied door een bazige bisschop en verliest haar hart aan de verlegen koning Boris. Hoe dàt afloopt, beleef je in De Wilde Zwanen, een meeslepend, knotsgek hoorspel voor kinderen van 6 tot 106!

Het Geluidshuis inspireert!

Met de prachtige stem van Amaryllis Uitterlinden als prinses Elisa, maar ook met Frank Focketyn, Tom Van Dyck, Geert Van Rampelberg, Koen De Graeve, en vele anderen… is het niet zo moeilijk goed te luisteren en de inspiratie te horen!

De docent van Het Geluidshuis leert je hoe je auditieve verbeelding kan stimuleren in dramatische oefeningen. Hoe laat je je stem klinken als een spook? Of liever een jong spook, of een oud spook, hoe beweegt dat spook dan?

Karakters genoeg in het verhaal om inspiratie uit te halen. Klanken, timbre, ritme, geluiden… zijn een aantal muziek en drama doelen waar we rond werken.

De illustraties als inspiratie

Omdat het luisterboek ook een boel input geeft op het beeldend vlak, neemt Inge je mee en laat ze je dieper kijken naar de prenten op zoek naar beeldelementen. Simpele, eenvoudige, vernieuwende, verfrissende teken/plak/schilder-opdrachten rond de avonturen van de prinses en de zwanen. Deze test je allemaal uit zodat je direct aan de slag kan in je klas.

€110 - Hiervoor krijg je veel inspiratie en toepassingen bij het boek/hoorspel ‘De wilde zwanen’ op het vlak van muziek, drama en beeld, alles geplaatst en gelinkt aan de muzische doelen van het leerplan. Een totaalpakket dat door de ervaring opgedaan tijdens deze dag, een makkie en een plezier wordt om het te geven in de klas. Verder neem je mee: het boek met een winkelwaarde van €24,95 en enkele kleine attenties in je goodiebag waar je als leerkracht blij van wordt!

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Muzische vorming
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernPlastische opvoeding - Tekenen
lerarenopleiding
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 13-08-2018
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
beeldende vorminggeluidshuislager onderwijsmuzische vormingplastische opvoedingpresenteertsecundair onderwijswildezwanen