Ruimtelijke kunst

Techniek ligt vaak aan de basis om expressievormen onder te knie te hebben. Tijdens deze vorming leren we technieken om ruimtelijke kunstwerken te maken.

Himmelis

De strakke geometrische himmelis zijn vernoemd naar het Finse woord himmeli, wat hemel betekend. De himmelis werden gemaakt van stro en touw. Om ervoor te zorgen dat de komende oogst overvloedig zou zijn. Tegenwoordig zijn de vormen meer dan alleen een traditie. Door de moderne esthetiek is het een perfecte minimalistische decoratie, die wat ons betreft hele hele jaar door gezien mag worden. Wij leren je himmelis maken in verschillende formaten en vormen. De himmelis zijn eenvoudig uit te breiden door simpelweg verschillende vormen aan elkaar te knopen, dat is jouw kunstzinnige toets die je dan kan testen!

Macramé

Macramé is een handwerktechniek, die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt. Als basis maken we een plantenhouder, we leren je de manier van werken en geven tips hoe je dit het beste in een klas kan toepassen.

Planten voor het hele jaar

Zowel de himmelis als de macramé zijn bedoeld om planten in te hangen. Hiermee eindigen we deze vorming. Verschillende methodes om originele en kunstzinnige planten en bloemen te maken, zo hebben je ruimtelijke werkjes zeker een kunstzinnige en beeldende toets! We gaan aan de slag met klei, papier, papier-maché…

Een blow-up tekening

Hoe leuk is het om gemaakte vormen in papier te verfraaien en deze uit te laten steken in een schilderij? Hoe maak je een eenvoudige pop-up tekening? Eigenlijk hoe je tekeningen maakt en verwerkt in een 3D-object.

 

Inbegrepen: een combinatie van techniek en beelddoelen gelinkt aan kunst, een startpakket aan materiaal zodat je direct kan beginnen in de klas in je goodiebag, inclusief kleine attenties voor jou als leerkracht! Verder zijn ook de zelfgemaakte lunch, tussendoortjes en koffie in de prijs inbegrepen.

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernPlastische opvoeding - Tekenen
lerarenopleiding
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 13-08-2018
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
beeldende kunstbeeldende vormingkunstplastische opvoedingPlastische vormingruimtelijke