Ruimtelijke kunst, techniek als basis

Techniek ligt vaak aan de basis om expressievormen onder te knie te hebben. Tijdens deze vorming leren we technieken om ruimtelijke kunstwerken te maken.

Himmeli’s

De strakke geometrische himmelis zijn vernoemd naar het Finse woord himmeli, wat hemel betekend. De himmelis werden gemaakt van stro en touw. Om ervoor te zorgen dat de komende oogst overvloedig zou zijn. Tegenwoordig zijn de vormen meer dan alleen een traditie. Door de moderne esthetiek is het een perfecte minimalistische decoratie, die wat ons betreft hele hele jaar door gezien mag worden. Wij leren je himmelis maken in verschillende formaten en vormen. De himmelis zijn eenvoudig uit te breiden door simpelweg verschillende vormen aan elkaar te knopen, dat is jouw kunstzinnige toets die je dan kan testen!

Macramé

Macramé is een handwerktechniek, die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt. Als basis maken we een plantenhouder, we leren je de manier van werken en geven tips hoe je dit het beste in een klas kan toepassen.

Planten voor het hele jaar

Zowel de himmeli’s als de macramé zijn bedoeld om planten in te hangen. Hiermee eindigen we deze vorming. Verschillende methodes om originele en kunstzinnige planten en bloemen te maken, zo hebben je ruimtelijke werkjes zeker een kunstzinnige en beeldende toets! We gaan aan de slag met klei, papier, papier-maché…

 

Hiervoor krijg je een combinatie van techniek en beeld gelinkt aan kunst en de doelen van het muzische en techniek leerplan. De ervaring van het doen in je zelfgemaakte voorbeelden. Een startpakket aan materiaal zodat je direct kan beginnen in de klas in je goodiebag, inclusief kleine attenties voor jou als leerkracht!

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Muzische vorming
lerarenopleiding
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 13-08-2018
Nummer: 83989
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
basisbeeldende kunstkunstlager onderwijsmuzische vormingruimtelijketechniek