PVC als ondergrond : Nascholing

Op zoek naar technieken om te werken met pvc die geschikt zijn voor kinderen van de lagere en middelbare graad én die binnen je materiaalbudget passen? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Tijdens deze vorming ga je aan de slag met gekende materialen, maar leer je ook nieuwe materialen kennen. Sommige technieken zullen een bevestiging zijn van je kunnen, andere dagen je vaardigheden uit. Alles wat je leert, pas je toe in originele ideeën die je later kan gebruiken binnen je eigen thema's.

Wat deze vorming zo waardevol maakt, is dat je ideeën kan uitwisselen onder gelijkgezinden én dat je toepassingen kan ontdekken van oude technieken in een nieuw kleedje.

Dripping

Zei daar iemand dripping? Dan denk je natuurlijk aan Jackson Pollock! Maar moet het altijd zo groots ? Niet ideaal om te gebruiken in de klas. Daarom maak je tijdens deze vorming toepassingen die klein, gemakkelijk, proper en origineel zijn. Met lakverf en acryl, gecombineerd met glasverf en inkt. Door pvc als ondergrond te gebruiken, krijgen je kunstwerken een heel moderne en hedendaagse look.

Glasramen

Met Oost-Indische inkt kan je enorm veel leuke dingen doen. De toepassingen zijn eindeloos. Een voorbeeld? Het pakt op pvc! Wegkrassen, aanbrengen met stokjes of rietpennen en combineren met glasverf. Maar ook de simpelere versies met zijdepapier halen we nog eens boven. Inspiratie gegarandeerd!

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Beeldende kunsten - Schilder Beeldhouw Bouw ModernPlastische opvoeding - Tekenen
lerarenopleiding
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 06-08-2018
Nummer: 84001
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
beeldende kunstbeeldende vormingnascholingondergrondplastische opvoedingPlastische vormingPVCsecundair onderwijs