Evaluatie van STEM, trial and error and try again : Nascholing

Logo Toegevoegd door Centrum Nascholing Onderwijs (UAntwerpen) op 06.08.2018
Nascholing of activiteit

De 21ste eeuw is een tijdperk van razendsnelle technologische evoluties waarin de mogelijkheden dagelijks blijven toenemen. Jongeren van vandaag moeten daardoor heel andere competenties hebben dan enkele decennia geleden.  Het 'traditionele' onderwijs is bijgevolg ook aan grote veranderingen toe. Er wordt aan de leerkrachten een andere manier van lesgeven, een andere didactische aanpak en ook een andere manier van evalueren gevraagd.

Programma
In het onderwijs van de 21ste eeuw wordt de leerling aan het denken gezet, mag de leerling proberen, mag de leerling falen, opnieuw proberen en opnieuw falen. Tijdens deze nascholing komt niet enkel de klassieke theorie met toetsen aan bod, maar worden eveneens onderzoeksopdrachten en de evaluatie van vaardigheden en competenties besproken. We nemen verschillende evaluatievormen onder de loep, we staan even stil bij het gebruik van rubrics om leerlingen te evalueren. 

Doelstellingen
De leerkrachten:

- maken kennis met rubrics en het opstellen ervan;

- kunnen rubrics gebruiken als een doelgericht, valide evaluatie-instrument;

- kunnen rubrics inzetten. 

Doelgroep
Leerkrachten STEM, natuurwetenschappen en techniek van de 1ste graad.

Begeleiding
Fatiha Baki is leerkracht Cognosco en STEM-verantwoordelijke binnen de Middenschool van GO! Geel. Zij is actief binnen verschillende netwerken zoals GO! for STEM, Vlaams Lerend Netwerk STEM, Scientix, GO-LAB → NEXT-LAB, Amgen teach en heeft een breed Europees netwerk dankzij de vele internationale contacten.  Momenteel werkt zij al meer dan 17 jaar binnen GO! Geel als leerkracht wetenschappen/techniek/STEM.  Ze geeft 'traditionele lessen', maar ook methode-onderwijs zoals Cognosco en STEM, van beide is zij ook medeoprichtster. Tijdens deze lessen brengt ze met veel enthousiasme en zelfgemaakte projecten de wetenschappelijke en technische materie over op de leerlingen. Verder is ze als Scientix ambassadeur op de hoogte van de meeste vernieuwingen in het Europese STEM-avontuur.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Secundair 1e graad A en B
Techniek (Technologische Opv.)Natuurwetenschappen
Ander
STEM
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
evaluatienascholingonderzoeksopdrachtrubricsSTEMtrial and errortry again