Begeleidershouding : Vorming

Een persoonlijke en sterke begeleidershouding is dé belangrijkste vaardigheid om als leerkracht of begeleider een positieve impact te hebben op groepen kinderen en jongeren. Wij dagen je uit om je bewust te worden van je eigen begeleidersstijl én ermee te experimenteren.

We leren je ook hoe je thema’s zoals relaties & seksualiteit, weerbaarheid & pesten en identiteit, zingeving & keuzes maken aanpakt op een manier die bij kinderen en jongeren aanslaat.

We stellen op basis van jouw noden en vragen een vorming op maat samen. Een intensieve ervaring voor jouw groep, waarbij we samen op zoek gaan naar wat boeit, beweegt en raakt. We werken steeds met beproefde methodieken en werkvormen aangepast aan het individu en de groep.

Op zoek naar een zinvolle invulling van je pedagogische studiedag? Bij de experten van PImento ben je aan het juiste adres!

Wij komen naar jouw locatie in heel Vlaanderen.

Pimento
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 13-08-2018
Nummer: 84212
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
begeleidershoudingervaringsgericht lerengroepsdynamiekidentiteitsontwikkelingnascholingpedagogische studiedagpestenpesten op schoolpositieve identiteitsontwikkeling bij jongerenRelationele en Seksuele Vormingtalentenvormingweerbaarheid

Ontdek ook