Embracing Language Diversity in Your Classroom

Logo Toegevoegd door School Education Gateway op 17.08.2018
Nascholing of activiteit

Waarom?

Leerkrachten staan vaak gesteld voor meerdere, complexe uitdagingen die verband houden met de toenemende taaldiversiteit die evident is in veel klaslokalen door heel Europa heen. Vrij verkeer tussen Europese landen, evenals de toenemende migratie van buiten Europa, heeft de taalsituatie in Europa de laatste decennia steeds meer divers gemaakt en veel leerkrachten hebben moeite om de meest geschikte manier te vinden om met deze situatie om te gaan.

Wat?

De cursus ‘Embracing Language Diversity in Your Classroom’ poogt leerkrachten te helpen om de meertaligheid in hun klaslokaal of projecten niet te zien als een barrière maar om dit juist te gebruiken en te zien als een waardevol pluspunt.

De cursus helpt leerkrachten het beste te halen uit meertalige klaslokalen en internationale projecten, en stelt hen in staat om taalonderwijs op verschillende manieren te verbeteren. De deelnemers zullen ontdekken hoe linguïstische diversiteit een pluspunt kan zijn en leren waarom het belangrijk is dat ook zo te zien. Met als doel de leerkrachten te ondersteunen bij hun dagelijks werk, zullen zij bruikbare middelen, praktische tools en innovatieve pedagogische aanpakken krijgen (inclusief Content and Language Integrated Learning en translanging) die gemakkelijk geïntegreerd kunnen worden in het klaslokaal. Het biedt ook een kennismaking met meertalige projecten voor in de klas en verschillende Europese initiatieven die taalonderwijs ondersteunen.

Voor wie?

De cursus is gericht op leerkrachten, schoolleiders en lerarenopleiders maar andere professionals uit het onderwijs zijn ook welkom. De cursus is beschikbaar voor alle vakleerkrachten met een interesse in meertaligheid en taalonderwijs. Het is bijzonder waardevol voor leerkrachten die voor het eerst te maken krijgen met meertaligheid en CLIL-projecten of er weinig ervaring mee hebben.

Aangezien de cursus zal worden aangeboden in het Engels, dienen deelnemers in staat te zijn mondelinge en schriftelijke communicatie, specifiek gericht op onderwerpen met betrekking tot onderwijs, te kunnen begrijpen en moeten zij in staat zijn zich met gemak uit te drukken en schriftelijk te kunnen communiceren in de Engelse taal. Ook een basaal niveau qua digitale geletterdheid is vereist om de cursus te kunnen volgen en deel uit te kunnen maken van de groep cursisten.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
Secundair 1e graad A en B
ASO 2e, 3e graad
BSO 2e, 3e, 4e graad
KSO 2e, 3e graad
TSO 2e, 3e, 4e graad
Lerarenopleiding
Niet vakgebondenLeren Leren
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
Europa en taalEuropese programma’staaltaalbeleidtaaldidactiektaaldiversiteittaalsystematiektaalvaardigheidtalen