Anderstalige nieuwkomers : Relationele en seksuele vorming

logo
Bron

In deze vorming ontdek je een waaier aan materialen en methodieken om met nieuwkomers aan de slag te gaan rond het thema relaties en seksualiteit in het secundair onderwijs.

Geef je les in OKAN of begeleid je nieuwkomers? In deze vorming krijg je een cultuursensitief kader om de thema's relaties en seksualiteit met deze doelgroep te behandelen. Je ontdekt methodieken om te werken rond verliefdheid, relaties, gender, anticonceptie, soa's en seksuele weerbaarheid. Daarnaast maak je kennis met heel wat lesmateriaal, prentmateriaal, voorlichtingsmateriaal en educatieve spelen rond deze thema's. Het materiaal is aangepast aan een beginnersniveau Nederlands.

Lieve Lenaerts is coördinator van DoorElkaar (expertisecentrum inzake interculturaliteit en anderstaligheid) en als leerkracht verbonden aan Hivset. Ze heeft 25 jaren ervaring als leerkracht en coördinator in diverse afdelingen in de zorgsector en in OKAN. Ze geeft vormingen over onder meer interculturaliteit, diversiteit, meertaligheid, ouderbetrokkenheid, taalbeleid en communicatie met anderstaligen. Samen met Eva Joos schreef ze het boek Project S : relationele en seksuele vorming voor minderjarige anderstaligenwww.doorelkaar.be. 

Schrijf je in.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan