Werken aan uitspraak en verstaanbaar spreken in de NT2-les : [need∂rlants]?! Dat zeg je zo! basis

  • Workshop 23/10/2018 + terugkommoment 11/12/2018 (Anja De Kimpe) 
  • Workshop 24/01/2019 + terugkommoment 21/02/2019 (Marianne Housen)

De uitspraak van het Nederlands is voor de ene een zware dobber, voor velen een struikelblok en voor enkelingen een fluitje van een cent... Onze cursisten leren Nederlandse woorden en zinnen, maar toch lopen hun conversaties stroef. De oorzaak van een moeilijke verstaanbaarheid ligt vaak bij de uitspraak. Is laten naspreken jouw eerste en enige strategie?

In deze vorming bekijken we het uitspraakonderwijs kort vanuit een wetenschappelijk kader. We maken we je sterk in het snel herkennen en juist benoemen van uitspraakproblemen. Je leert je cursisten gericht luisteren naar uitspraakkenmerken. Ook leer je het belang van klanken en het nog grotere belang van accenten inschatten. Het geven van informatie over uitspraak stimuleert bovendien de spreekdurf van je cursisten. Je leert prioriteiten stellen in de feedback die je aan cursisten geeft. Ten slotte zorgen we voor een rode draad die je losjes doorheen je lessen kan weven, op maat van jouw cursisten, op het ritme van jouw kennis en kunde.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
basiseducatie
secundair volwassenenonderwijs
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 18-09-2018
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
(basis)[need∂rlants]Algemeen NederlandsAnja De KimpeMarianne HousenNederlandsNederlands als tweede taalNederlands als vreemde taal NT2Nederlands lerenNederlands voor anderstaligenNT2-lesNT2020sprekenuitspraakverstaanbaarwerken