Interactieve werkvormen in de NT2-klas

Logo Toegevoegd door Centrum voor Taal en Onderwijs op 17.09.2018
Nascholing of activiteit

Met deze workshop willen we lesgevers NT2 ondersteunen bij het opzetten van een interactieve klaspraktijk. Door cursisten vaak samen te laten werken, verhoog je immers hun kansen op succesvolle taalverwerving. Bij interactieve werkvormen kunnen meer cursisten tegelijk actief aan de slag. Ze komen ook gemakkelijker en vaker zelf aan het woord. Interactie levert echter niet alleen op voor het leren van taal, het levert op voor leren in het algemeen. Door in interactie te gaan met medecursisten of met een lesgever verhoogt het leerpotentieel van taken en activiteiten. Interactie maakt leren betekenisvoller. Bovendien beklijft het geleerde gemakkelijker als je erover hebt kunnen communiceren met anderen.

We verkennen tijdens de workshop -op interactieve wijze- tal van werkvormen die je lespraktijk krachtiger kunnen maken. Op welke manier helpen ze om voorkennis op te roepen, aanbod in te oefenen, informatie te verwerken, een mening te vormen, … ? En kan je ze ook inzetten om beter aan te sluiten bij de noden, behoeften en interesses van een groep? Ontdek mee de mogelijkheden van interactieve, activerende werkvormen in onze workshop!


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Basiseducatie
NT2Alfa NT2
Secundair volwassenenonderwijs
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
behoeftegerichtbetekenisvolinformatie verwerkeninteractieveinteractieve werkvormmeningNederlands als tweede taalNT2-klastaaltaalverwervingwerkvormentalen