Anderstalige Nieuwkomers XL

Logo Toegevoegd door Centrum voor Taal en Onderwijs op 17.09.2018
Nascholing of activiteit

Heb je voor het eerst anderstalige nieuwkomers in de klas en heb je geen idee hoe je ze optimaal moet begeleiden? Of heb je al enkele jaren ervaring met AN en durf je je eigen lespraktijk wel eens in vraag stellen? Dan zijn deze vormingen echt iets voor jou!

Doorheen het traject 'Anderstalige nieuwkomers XL' bespreken we verschillende aspecten van de opvang en opvolging van AN. Je krijgt inspiratie voor de organisatie van het eerste onthaal en wisselt samen met collega’s ervaringen uit over taken en materialen die je kan gebruiken tijdens de les. Verder reiken we methodieken en werkvormen aan die je kan inzetten om alle nieuwkomers te ondersteunen. Daarbij besteden we specifieke aandacht aan het alfabetiseren van laaggeletterde en niet- of zwak gealfabetiseerde nieuwkomers. Verder krijg je tips en ideeën om het leerproces van anderstalige nieuwkomers in kaart te brengen en op te volgen. Gedurende twee dagen word je ondergedompeld in de wereld van AN en krijg je handvatten, waarmee je onmiddellijk aan de slag kan in jouw klas.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Kleuter 3, 4, 5 jaar
Lager 1e, 2e, 3e graad
BuLO
Niet vakgebonden
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
alfabetiserenandersgealfabetiseerdanderstaligeeerste onthaallaaggeletterdmethodiekenNieuwkomersondersteunenondersteuningonthaalklasOnthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomerswerkvormentalen