Aan de slag met anderstalige nieuwkomers in de reguliere klas (LO)

Logo Toegevoegd door Centrum voor Taal en Onderwijs op 18.09.2018
Nascholing of activiteit

Heb je voor het eerst anderstalige nieuwkomers in de klas en heb je geen idee hoe je ze optimaal moet begeleiden? Of heb je al enkele jaren ervaring met AN en durf je je eigen lespraktijk wel eens in vraag stellen? Dan is deze vorming echt iets voor jou!

Tijdens deze vorming voor klasleerkrachten krijg je inspiratie voor de organisatie van het eerste onthaal in je klas en wissel je samen met collega’s ervaringen uit over taken en werkvormen die je kan inzetten om de taalontwikkeling van AN te stimuleren. Daarbij wordt er ook aandacht besteed aan het alfabetiseren van laaggeletterde en niet- of zwak gealfabetiseerde nieuwkomers. Differentiatie als basishouding is een van de belangrijkste principes doorheen deze vorming. Deelnemers krijgen bovendien de kans om ervaringen uit te wisselen en elkaar te inspireren. Op deze manier krijg je handvatten aangereikt, waarmee je onmiddellijk aan de slag kan in jouw klas.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
Lager 1e, 2e, 3e graad
NederlandsAnderstalige nieuwk. - NT2
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
alfabetiserenalfabetiseringanderstaligedifferentiatieervaringsuitwisselinglaaggeletterdnieuwkomersonthaalklastaaltaalontwikkelingtalen