Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Pestpreventie Kinderen : Vorming

begeleider en leerlingen
Pimento

We bevorderen de weerbaarheid, talenten(h)erkenning en samenhang binnen je (klas)groep van het vijfde of zesde leerjaar: de ideale remedie tegen pesten!

De vorming is opgebouwd rond drie blokken:

  1. We nemen de klasdynamiek onder de loep en versterken het groepsgevoel.
  2. De leerlingen krijgen inzicht in de eigen talenten en de talenten van anderen.
  3. De leerlingen krijgen op een interactieve, ervaringsgerichte manier info over het thema pesten. Ze leren waar ze terechtkunnen als ze met pesten geconfronteerd worden. De kinderen worden zich bewust van de positieve rol van de omstaanders.

Pimento is expert in pestpreventie en in werken met groepen kinderen en jongeren. Pimento maakt deel uit van het expertennetwerk Kies Kleur Tegen Pesten, dat onder andere de Vlaamse Week tegen Pesten organiseert.

Onze vormingsbegeleiders komen naar jouw zelfgekozen locatie. Of boek een vorming in een van de 5 Chirohuizen, je vindt deze jeugdlogies in elke Vlaamse provincie.

 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Pimento
Organisatie

Ontdek ook