21st century skills in your class : Studiedag

Foto Toegevoegd door Oliver Holz op 11.10.2018
Nascholing of activiteit

21st century skills is een verzamelterm voor een aantal algemene competenties die belangrijk zijn in de huidige kennis- en netwerksamenleving.

Voorbeelden van die vaardigheden zijn kritisch denken, creatief denken, probleem oplossen, computational thinking, informatievaardigheden, ICT-basisvaardigheden, mediawijsheid, communiceren, samenwerken, sociale en culturele vaardigheden en zelfregulering.

Deze competenties zijn niet nieuw, maar wel erg bruikbaar in de 21e eeuw. Ze helpen leerlingen om hun weg te vinden in een complexe wereld. 21st century skills in het onderwijs zijn gericht op een praktijkgerichte aanpak van innovatie van het onderwijs.

De studiedag bekijkt deze problematiek vanuit verschillende invalshoeken en geeft praktijkgerichte antwoorden. In de voormiddag worden de 21st century skills in een globaal overzicht en specifieke pedagogisch-didactische aanpakken toegelicht. De vijf workshops in de namiddag spelen op verschillende vaardigheden concreet in. Er zal praktijkgericht toegelicht worden hoe je als leerkracht aan deze vaardigheden kan werken.


Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan