Open eTwinning : Project-Based Learning and the Community for Schools in Europe

Waarom?

Projectgestuurd leren betrekt leerlingen reeds op actieve wijze bij hun eigen leerproces en helpt hen kennis en vaardigheden op te doen door aantrekkelijke en gezamenlijke activiteiten aan te bieden. Nieuwe technologieën stellen leerlingen echter in staat om contact te hebben met collega’s uit andere regio’s en landen, die nieuwe ervaringen bieden aan de klas en leerlingen voorbereiden op een toekomst met meer en verschillende soorten contacten.

Wat?

Deze cursus laat deelnemers kennismaken met de wereld van projectgestuurd leren (PBL), door veel kennis te bieden over het lanceren van een internationaal project. De cursus beslaat de gehele levenscyclus van een project, van het aanvankelijke idee, het vinden van een partner en de onderhandelingen, het opzetten van een gezamenlijk project tot aan de implementatie. Het bespreekt de grondbeginselen van projectwerk en samenwerking, evenals het educatief gebruik van verschillende ICT-tools. Tijdens deze cursus wordt eTwinning gebruikt als een middel voor informatie en er zijn tools ter inspiratie voor het implementeren van projectgestuurd leren.

Voor wie?

Iedereen is welkom om mee te doen aan de cursus, maar deze is gericht op leerkrachten en andere professionals uit het onderwijs van alle niveaus en alle vakken, die geïnteresseerd zijn in het onderwerp. Ondanks dat deelnemers niet geregistreerd hoeven te zijn bij eTwinning om mee te doen aan deze cursus, is deze relevanter voor diegenen die in aanmerking komen voor lidmaatschap van de eTwinning gemeenschap.

Aangezien de cursus zal worden aangeboden in het Engels, dienen deelnemers in staat te zijn mondelinge en schriftelijke communicatie, specifiek gericht op onderwerpen met betrekking tot onderwijs, te kunnen begrijpen en moeten zij in staat zijn zich met gemak uit te drukken en schriftelijk te kunnen communiceren in de Engelse taal. Ook een basaal niveau qua digitale geletterdheid is vereist om de cursus te kunnen volgen en deel uit te kunnen maken van de groep cursisten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
dko
hbo5
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 22-10-2018
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
CommunityeTwinningeTwinningprojectEuropeLearningopenProject-Basedproject-based learningSchoolstalen

Ontdek ook