Erasmus+ funding opportunities for schools

Waarom?

Het Erasmus+ programma is het grootste financieringsprogramma voor scholen in Europa. Terwijl duizenden scholen reeds baat gehad hebben bij de financiering door Erasmus+ is het van belang dat zoveel mogelijk scholen zich bewust zijn van de geboden mogelijkheden en om ze aan te moedigen deze aan te vragen. De online cursus poogt iedereen vertrouwd te maken met de financieringsmogelijkheden voor scholen via Erasmus+.

Wat?

De cursus onderzoekt de financieringsmogelijkheden via Erasmus+ voor scholen en introduceert de twee belangrijkste financiersopties waar scholen baat bij kunnen hebben: de individuele leermobiliteit (Kernactie 1) en strategische partnerschapsprojecten (kernactie 2). De deelnemers zullen leren over het belang van de brede schoolaanpak en hoe de hele school betrokken kan worden bij hun project. Ze zullen eveneens praktijkgericht advies ontvangen voor een aantrekkelijk voorstel, concrete projectvoorbeelden, evenals begeleiding bij hoe de tools van de School Education Gateway gebruikt kunnen worden om hun aanvraagproces te ondersteunen

Voor wie?

Iedereen is welkom om mee te doen met de cursus maar deze is gericht op leerkrachten, directeuren en projectleiders, internationale coördinatoren en ander onderwijspersoneel werkzaam binnen alle onderwijsniveaus (van kleuter- tot hoger onderwijs) die geïnteresseerd zijn in het aanvragen van financiering bij Erasmus+. Het is gunstig voor scholen en andere organisaties die geïnteresseerd zijn in het publiceren van hun eigen cursus, mobiliteitsmogelijkheid of partnerschapsverzoek op de School Education Gateway.

Aangezien de cursus zal worden aangeboden in het Engels, dienen deelnemers in staat te zijn mondelinge en schriftelijke communicatie, specifiek gericht op onderwerpen met betrekking tot onderwijs, te kunnen begrijpen en moeten zij in staat zijn zich met gemak uit te drukken en schriftelijk te kunnen communiceren in de Engelse taal. Ook een basaal niveau qua digitale geletterdheid is vereist om de cursus te kunnen volgen en deel uit te kunnen maken van de groep cursisten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
dko
lerarenopleiding
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 07-11-2018
Nummer: 86696
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
Erasmus+Erasmus+-projectexterne financieringsbronprofessionaliseringstrajectprofessionele ontwikkelinguitwisselingsproject