Voordracht DCD : De assepoester onder de ontwikkelingsstoornissen

Sprankel Vlaams-Brabant organiseert een voordracht met als thema:

DCD, de assepoester onder de ontwikkelingsstoornissen.

Onhandige jongeren met een zwakke coördinatie hebben natuurlijk altijd al bestaan. Alleen gaf men er vroeger een andere benaming aan. De meest voorkomende was ‘ontwikkelingsdyspraxie’. Een kleine 20 jaar geleden is men deze stoornis aandachtiger gaan bestuderen. Sindsdien spreekt men van DCD of Developmental Coordination Disorder. Toch is deze stoornis nog veel minder bekend dan pakweg ASS of ADHD.

In het eerste deel zal de term uitgelegd worden, samen met het klinisch beeld van  baby tot in de puberteit. Verder komen de geassocieerde problemen en de comorbiditeit met andere stoornissen  kort aan bod.

In het tweede deel geven we tips hoe de zorg rond deze jongeren kan uitgebouwd worden en hoe jullie het hen iets comfortabeler kunnen maken.

De inleiding gebeurt door mevr. Veerle Algoed, voorzitter van de vzw dyspraxis, waar zij zelf al 10 jaar actief is. Zij is ook pediatrische kinesitherapeut en psychomotorische therapeut en werkt in het multidisciplinair centrum voor logopedie en audiologie van UZLeuven (MUCLA) waar zij zowel meedoet aan multidisciplinair onderzoek als therapie geeft aan kinderen met ontwikkelingsproblemen.

De voordracht zal doorgaan op zaterdag 26 januari 2019 om 10 uur in het Ontmoetingscentrum Genadedal, Velderblok 2 A, 3010 Leuven.

Bijdrage in de kosten:€ 4 voor studenten,€ 8 voor niet-leden en gratis voor leden van Sprankel vzw. Vooraf inschrijven a.u.b.

Zie ook het plan op de agenda.

kristina Kristina Elsen
Andere functie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 19-11-2018
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
assepoesterbegeleiding leerstoornissenDCDDevelopmental Coordination Disorderhandelingsgericht werkenjongerenleerlingenleerstoornissenontwikkelingsdyspraxieontwikkelingsstoornissenouderssamenwerkend lerentips en tricksvoordracht