Geboeid door perfectionisme


Bron

Inhoud en aanpak

Ieder mens heeft zijn eigen manier van werken, van denken, én zijn eigen gestel. Een goede balans vinden tussen de verwachtingen van jezelf en de maatschappij en tussen je eigen kunnen is een moeilijke oefening.
Met de dingen goed willen doen en te streven naar verbetering, is uiteraard niets mis. Wanneer men echter liefst altijd zonder één enkele fout te maken topkwaliteit nastreeft, men steeds een knagend stemmetje van binnen voelt dat het nooit goed genoeg is, men moeite heeft met delegeren omdat men van mening is dat men het zelf beter kan dan de ander, men zich overal verantwoordelijk voor voelt, men steeds probeert te voldoen aan de (vermeende) hoge verwachtingen van anderen, wanneer de inspanning die men hiervoor moet leveren niet meer opweegt tegen het resultaat, dan kan de betrokkene zelf en de omgeving eronder gaan lijden.
Een belangrijk aandachtspunt is bovendien dat perfectionisme een risicofactor is voor burn-out en het verdient aldus een plaats in een burn-out-preventiebeleid.

Doel van deze 2-daagse training is om op een interactieve manier denk- en gedragspatronen, die eigen zijn aan perfectionisme, te herkennen.

Doelgroep

De training richt zich op mensen die persoonlijk met perfectionisme te maken hebben en meer inzicht willen in hoe hun eigen perfectionistisch denken en gedrag in elkaar zit en welke mogelijkheden er zijn om er anders mee om te gaan. Opgelet, het aantal deelnemers is beperkt.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
privésector
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 11-12-2018
Nummer: 87913