Spelletjesnamiddag : Leer al spelend een werkwoordspel en uitspraakspel kennen

Kom, speel mee en test al spelenderwijs ‘Het grote NT2 verbumspel’ en ‘Het uitspraakkwartet’ uit! Auteur Annick Vanderheyden legt eerst kort uit hoe het spel werkt en u kunt aansluitend de spellen samen met haar uitproberen.

Om de lessen Nederlands boeiend en leerrijk te maken is een goede afwisseling in werkvormen erg belangrijk. Een spel kan gebruikt worden op het einde van de les om reeds geziene leerstof in te oefenen of om woordenschat uit te breiden. Bovendien bevordert het de goede sfeer in de klas.

Annick Vanderheyden ontwierp twee verschillende spelvormen om het inoefenen van het Nederlands voor anderstaligen leuk en aangenaam te maken. Uiteraard kunnen deze beide spelvormen ook in het gewoon en buitengewoon onderwijs gebruikt worden. 'Het uitspraakkwartet' kan bij beginnende lezers erg handig zijn voor letterherkenning en 'Het grote verbumspel' kan tijdens het hele lager onderwijs én zelfs secundair onderwijs helpen bij het inoefenen en herhalen van de vier werkwoordtijden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
NederlandsAnderstalige nieuwk. - NT2
secundair 1e graad a en b
buso
NederlandsOKAN - NT2
lerarenopleiding
basiseducatie
NT2Alfa NT2Nederlands (NT1)
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 11-12-2018
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
anderstalige nieuwkomergrammaticakennenlaagtaalvaardige leerlingleuk oefenenOKANspelendspelletjesnamiddaguitspraakuitspraakspelwerkwoordspelwoordenschatuitbreidingtalen