Een professioneel leernetwerk voor jezelf en je organisatie : Gratis online EPALE-cursus


Bron

Levenslang leren maakt deel uit van ieders professionele leven. We moeten voortdurend mee zijn met nieuwe ontwikkelingen. Leren doen we ook op een informele manier, vaak online. Wie volwasseneneducatie wil promoten, moet zelf de vaardigheden hebben om een professioneel leernetwerk uit te bouwen en moet diezelfde vaardigheden en attitude ook aan de doelgroep van volwassen lerenden proberen over te dragen.

Deze ONLINE CURSUS is de eerste stap om je persoonlijke en professionele ontwikkeling in eigen handen te nemen én om je organisatie te versterken bij het bereiken, informeren en ondersteunen van de doelgroep. De cursus is gratis voor geregistreerde EPALE-leden.

Registreren op EPALE kan heel gemakkelijk hier.

De cursus start op 1 februari 2019.

Er zijn 4 units. De units worden geleidelijk opengesteld. Elke unit bevat 1 of meerdere taken. Je hebt een zekere keuze bij het maken van de taken. Voor elke unit is er een duidelijke beschrijving van de minimumvereiste.

De cursus is a-synchroon. Je kan de inhoud bekijken en de taken afwerken op een moment dat het je past. Na het openen van de laatste unit is er nog een periode van 4 dagen om taken af te werken. Op het einde van de cursus krijg je een bewijs van deelname als je de minimumvereisten van elke unit haalde.

Er is geen specifieke voorkennis vereist. De werkbelasting voor de hele cursus is in totaal ongeveer 6 uur, verspreid over de hele week.

Bart Verswijvel leidt de cursus. Bart is senior adviser bij European Schoolnet, pedagogisch adviseur bij The Future Classroom en werkte voor eTwinning Vlaanderen

Je krijgt de link naar het cursusplatform ten laatste op 23 januari 2019.

Inschrijven:

Als geregistreerd lid van EPALE kan je hier inschrijven voor de online cursus.

EPALE
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
basiseducatie
secundair volwassenenonderwijs
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 07-01-2019
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
digitale bronEPALEleernetwerklevenslang lerenonline cursusonline publicerenprofessioneel leernetwerkvolwasseneneducatievolwassenenonderwijs