Regionale vormingsdagen van Het Archief voor Onderwijs : Word volleerd gebruiker in één dag

Ben jij ook op zoek naar Vlaams audiovisueel materiaal op maat van jouw les? Wil je graag actuele documentaires, reportages, programma's, ... integreren in jouw lessen? Zoek niet verder! Het Archief voor Onderwijs is een online beeldbank die leerkrachten toegang biedt tot beeld- en geluidsmateriaal van de landelijke en regionale omroepen en cultuur- en erfgoedinstellingen (o.a. musea en archieven).

Tijdens onze vormingsdag krijg je als leerkracht, docent of pedagogisch begeleider een inleiding tot onze beeldbank aangevuld met de kans om je te ontwikkelen tot een volleerd gebruiker. Je gaat aan de slag met het beschikbare materiaal voor o.a. muzische vorming, wetenschappen en techniek, mens en maatschappij (lager) en Nederlands, geschiedenis, techniek, MAVO, PAV, gedrags- en cultuurwetenschappen, economie, kunstvakken en wetenschappen (secundair). 

We zetten dit voorjaar extra in op leerkrachten die zich willen ontpoppen tot volleerd gebruiker. Wil je na een kennismaking met ons platform naar huis met een paar uitgewerkte collecties voor jouw vak? Wil je ideeën uitwisselen met vakcollega’s en nieuwe invalshoeken aangereikt krijgen om audiovisueel materiaal in jouw lessen te verwerken? Schrijf je dan in voor de volledige vormingsdag van Het Archief voor Onderwijs. Het is ook perfect mogelijk om je in te schrijven voor enkel de introductievoormiddag of enkel de verdiepende sessie in de namiddag.

Dit jaar verwelkomen we jullie in Antwerpen, Gent, Leuven, Brugge, Geel en Hasselt, maar vind je ons ook op de nieuwe locaties Aalst, Sint-Niklaas en Turnhout. 

Bekijk alle mogelijkheden, data en locaties in onze vormingskalender voorjaar 2019

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
dko
basiseducatie
secundair volwassenenonderwijs
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 08-01-2019
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
AalstAntwerpenArchiefaudiovisueelbeeldbankbeeldmateriaalcollectieGeelGentHasseltHet Archief voor OnderwijsinteractiefLeuvenregionaalregionalesecundairSint-NiklaasTurnhoutVIAAVIAA - Het Archief voor OnderwijsvideovormingvormingsdagvormingsdagenVRTworkshop