Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Initiatie percussie

logo

Tijdens deze workshop ontdekken de deelnemers aan de hand van een reeks eenvoudige oefeningen hoe ze op percussie-instrumenten kunnen improviseren en variëren, waarbij ze heel wat verder komen dan het "kloppen op een trommel".
Onder begeleiding van een ervaren leerkracht ontdekken de leerlingen de mogelijkheden van een percussie-instrument, hun muzikaliteit, en die van de anderen.
Op het einde van de workshop is het immers de bedoeling dat er een knap samenspel tot stand komt tussen de verschillende instrumenten en ritmes liefst wordt er dan ook afgesloten met een "toonmoment". Heel wat leerkrachten stonden reeds verbaasd van wat hun leerlingen allemaal konden!

Deze workshop bestaat zowel voor basisonderwijs en secundair onderwijs, als voor volwassenen. Ook in beroepsonderwijs wordt deze workshop zeer positief onthaald!

Max. aantal kinderen per sessie: 25 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
Spelenderwijzer vzw
Organisatie