Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Workshop : Ondernemingszin (h)erkennen en stimuleren

logo

Ondernemingszin (h)erkennen en stimuleren. 

Doelgroep:

Docenten hoger onderwijs

Algemene doelstelling:

Ondernemingszin gaat om zo veel meer dan ‘commerce’ of ‘geldgewin’. Het heeft er in de kern zelfs niets mee te zien. We gaan in op de betekenis van dit begrip, en het belang ervan. Vervolgens willen we je als docent op een (inter)actieve manier op weg zetten om ondernemingszin te (h)erkennen en te stimuleren in je onderwijspraktijk.

Inhoudelijke invulling:

  • Gebaseerd op onderzoek van het Centrum voor Ervaringsgericht Onderwijs (CEGO), geven we een duidelijk conceptueel kader mee rond ‘ondernemingszin’ (Wat is het? Uit welke componenten bestaan het?), en we staven het belang ervan binnen hoger onderwijs en maatschappij.
  • Vanuit je eigen onderwijspraktijk kan je hiermee aan de slag als docent. We reiken je de nodige tools aan om:
    Te ‘screenen’ in welke mate je eigen leeromgeving en onderwijspraktijk ondernemingszin bij studenten stimuleert. Vanuit die screening kan je doelen en actiepunten formuleren.
  • Ondernemingszin bij je studenten te herkennen, en er op de juiste manier op in te spelen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?