Starten met internationalisering in basisonderwijs : Workshop eTwinning in Gent

eTwinning is de Community voor Scholen in Europa. Meer dan 640.000 leerkrachten maken deel uit van dit netwerk. De hoofdbedoeling van eTwinning is het opzetten van onlinesamenwerkingsprojecten tussen ten minste 2 klasgroepen uit 2 verschillende Europese landen of Belgische Gemeenschappen. 

Voor die onlinesamenwerking biedt eTwinning gratis een platform en diverse communicatietools aan die kunnen worden gebruikt voor de voorbereiding en de uitvoering van het project. eTwinning staat open voor kleuter-, lagere en secundaire scholen.

In deze nascholing voor mensen uit het basisonderwijs krijg je een algemeen beeld van de mogelijkheden van eTwinning. Daarnaast worden er praktijkvoorbeelden voorgesteld en leer je aan de computer hoe je buitenlandse partners kan zoeken voor het opstarten een eTwinning-project. Verder is er een introductie van het gratis samenwerkingsplatform.

Met eTwinning kan je op een eenvoudige manier een samenwerkingsproject starten met een of meerdere klasgroepen in Europa. Leerlingen krijgen zo de kans om op een authentieke manier te communiceren en samen te werken in een grensoverschrijdend project.

Leerkrachten, directeurs, ICT-coördinatoren uit basis- én secundaire scholen zijn welkom. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht.

BELANGRIJK! Neem zeker een tablet of laptop mee.

eTwinning
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
buso
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 28-01-2019
Nummer: 88968
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
basisonderwijseTwinningGentinternationaliseringstartenworkshoptalen