Project kunst : De mix die max is

De mix

Op zoek naar een mix van alle muzische domeinen? Onze insteek van deze vorming zijn schilderijen, sculpturen, foto’s en een dosis goesting en plezier!

Wij geven je nieuwe inspiratie rond minder gekende kunstenaars of minder gekende werken of kleine weetjes die je nog niet wist.

Een mix van alle muzische domeinen rond kunst?

Vertrekkend van een schilderij, een sculptuur  of film gaan we niet alleen beeldend creëren, maar gaan we ook de uitdaging aan te bewegen, media te gebruiken, grappige en plezante drama oefeningen en eens wat creatief taalgebruik, dé mix die max is!

Leefwereld van de kinderen

Jullie kennen de ongelofelijke hype van dit moment wel: slijm, slijm en nog eens slijm…Hoe kan je hun leefwereld betrekken in het muzische? We laten ze onze klassiekers leren kennen ‘Ghostbusters’, tonen hoe slijm tot leven kan komen en zoeken uit hoe slijm beweegt. Hier zal je termen als nostalgie, de 20ste eeuw, film, animatie, drama, beeldende kunst te horen krijgen, veel concrete toepassingen en plezier zonder dat we slijm gaan maken!

En stel dat de slijm-hype op het moment van deze inspiratiedag helemaal voorbij is? Dan zullen we de nieuwste hype (squichies, unicorns, ananassen, …) gebruiken als inspiratiebron op muzisch vlak!

Drama vanuit beeldende kunst

We werpen ook een blik op hedendaagse kunst met Wurm Erwin, hij is een beeldhouwer en performance artist die ons gaat doen lachen! Deze man zal kinderen de rol van rekwisiteur , regisseur en fotograaf geven. En de andere kinderen? Die gaan plezier beleven in het kijken en staan te popelen om het zelf nadien te proberen.

Deze mix werken we helemaal uit zodat je naar huis gaan met zeer concrete ideeën, uitleg over de kunstenaars Wurm Erwin, Yayoi Kusama, …, een blik op Ghostbusters, handige websites, pdf’s om te gebruiken in de klas, titels van boekjes over kunst, het beste en goedkoopste slijmrecept, linken naar techniek en W.O. én niet te vergeten de praktijkervaring om zelf de goesting te krijgen dit direct in de klas toe te passen! Echt dé Max!

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
Muzische vorming
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Muzische vorming
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Muzikale opvoeding - MuziekPlastische opvoeding - Tekenen
dko
Beeldende kunstMuziekWoordkunstDans
lerarenopleiding
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 28-01-2019
Nummer: 89201
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
beeldend werkbeeldende kunstbeeldende vormingbijscholingkunstleerkrachtmaxmixmuzisch-creatieve vormingmuzische vormingMuzische Workshopsnascholingnascholingsaanbodnavormingnavormingenplastische opvoedingPlastische vormingproject