Hedendaagse Belgische kunstenaars

Wie zijn dezer dagen de toppers in ons land?

Plezier beleven in het schilderen, op een leuke manier in de voetstappen van Bram Bogart terecht komen, waarbij het experiment hét belangrijkste is. We kijken naar de werken van Tuymans en ontdekken hoe je grijs kan mengen zonder zwart?

Tegenwoordig zijn er ook andere manieren om beelden te maken dan klassiek met klei. Nick Ervinck is een pionier op het gebied van 3D-printing en sculpturen maken. Zijn werk is magisch als je ernaar kijkt en boeit jong en oud omwille van de complexiteit en zijn manier van werken. Jammer genoeg is het niet haalbaar in een dag om een werk te printen, maar de aanloop ernaartoe, kunnen we je wel laten zien!

We leggen het verschil uit tussen moderne en hedendaagse kunst en verklaren waarom er zo veel vergissingen gebeuren. Voor onze Belgische klassiekers kijken we naar kunstenaars als Pierre Alechinsky van de COBRA.

Ten slotte werpen we een blik op de straten en gebouwen en bewonderen we onze grote Street Art-artiesten die prachtige graffiti of ‘pieces’ maken. Zo ontdekken we werken van Gijs van Hee en Dzia. We stappen in hun voetsporen door onze eigen schetsen te maken in hun stijl met inkt en ecoline.
Je gaat naar huis met beeldende opdrachten gelinkt aan een Belgische kunstenaar, leuke wist-je-datjes en technische tips.

Meer info: Donche • Nascholing en professionalisering onderwijs • Thomas More

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Muzische vorming
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Plastische opvoeding - Tekenen
dko
Beeldende kunstWoordkunst
lerarenopleiding
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 28-01-2019
Nummer: 89203
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
Belgischebijscholinghedendaagsekunstenaarsleerkrachtmuzisch-creatieve vormingmuzische vormingnascholingnascholingsaanbodnavormingplastische opvoedingPlastische vorming