Hip hop, rap en graffiti

Hiphop is een cultuur die niet alleen gaat over muziek maar ook over graffiti en breakdance.

In deze nascholing verken je eenvoudige rapteksten die inspirerend werken voor kinderen. Zo kunnen ze naast hun ‘rap’-talent ook hun ‘imago’ laten zien. Daarbij gaat er ook aandacht naar drama in deze super toffe opdracht. Misschien zit er wel een MC in de klas? Korte oefeningen over creatief schrijven werpen een kritische blik op de leefwereld van het kind.

Graffiti omvat zowel het spuiten van ‘pieces’ als het maken van ‘tags’. Kinderen vinden het heel leuk om hun eigen naam in 3D-letters te zetten. Een beetje ‘pimpen’ met een cool lettertype en je hebt ze mee voor een hele namiddag plezier.

Je leert de basisbeginselen van het spuiten, korte gemakkelijke opdrachten en het gebruik van stencils. Zo kunnen de kinderen ook zelf aan de slag op een veilige manier, met de spuitbus. Geen budget? Geen nood, met plakkaatverf kan je ook al veel bereiken!

Je leert kunst ontdekken van Belgische street artists en krijgt inspiratie voor een tekening die je heel gemakkelijk kan maken in de klas. Of wie weet mogen ze het eens op een schoolmuur uitproberen? (met verf of met krijt?)

Iedereen kan breakdancen! Met praktische filmpjes om de basisbewegingen te verwerven, ontdek je tot slot hoe een ‘leek’ toch cool kan bewegen.

Wat breng je mee?
Een schort

Wat krijg je mee?
Uitgewerkte lessen rap en muziek, tekenen en schilderen(graffiti), verwijzend naar de doelen van het muzische leerplan, een blik op street art. Een praktijkoefening met de spuitbus of al tamponnerend.

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo
Muzische vorming
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
buso
Plastische opvoeding - Tekenen
dko
Beeldende kunstMuziekDans
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 28-01-2019
Nummer: 89204
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bijscholinggraffitihip hopleerkrachtmuzisch-creatieve vormingmuzische vormingmuzische worskhopsnascholingnavormingplastische opvoedingPlastische vormingrap