Creatief digitaal

De tablet of I-pad

Welke verschillende app’s zijn gratis en gemakkelijk in gebruik om op een digitale manier creatief te werk te gaan! Welke opdrachten geef je bij welke app en waar leggen we de beeldende aandacht op bij de toepassingen. Zo krijg je een kijk op een digitaal tekenboek, digitale collages maken en hoe je eigen sjabloon te creëren in pop art style.

Documentatie verzamelen en delen

Online prikborden maken om zo de traditionele manier van documentatie verzamelen te vervangen is wat Pinterest doet. Hoe gebruik je dit in je klas? Hoe sla je digitale werken op in Dropbox.

Laptop of computer

We hoorde (verbazingwekkend genoeg) dat toch niet elke leerling een smartphone heeft. Welke sites zijn ook goed om te gebruiken met de computer, kan je die ook downloaden als app en hoe pas je het toe in kleine groepjes?

Smartphone fotografie

Wat is kunst? Deze vraag heb je als leerkracht waarschijnlijk al vaker moeten beantwoorden. Wat als we de tieners zelf eens laten nadenken over waarom iets kunst is en wat het betekent? Met de foto’s van Kent Rogowski, krijgen we inspiratie om ze hun verhaal te laten doen met hun eigen foto’s.

Je neemt mee naar huis: Uitgewerkte lesideeën voor de les PO, de praktijkervaring, alle antwoorden op de vragen die je had over digitaal aan de slag gaan gelinkt aan de nieuwe doelen en kunst, het downloaden van app’s en concrete toepassingen met de app’s. Plezier en zelfvertrouwen! Verder is ook de zelfgemaakte lunch, de tussendoortjes en koffie inbegrepen in de prijs.

Doelgroep: Secundair onderwijs

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
secundair 1e graad a en b
aso 2e, 3e graad
bso 2e, 3e, 4e graad
kso 2e, 3e graad
tso 2e, 3e, 4e graad
Plastische opvoeding - Tekenen
dko
Beeldende kunst
lerarenopleiding
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 28-01-2019
Nummer: 89207
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
bijscholenbijscholingcreatiefdigitaaldigitaal lesmateriaalmuzisch-creatieve vormingmuzische vormingnascholingsaanbodnavormingnavormingonderwijsnavormingsaanbod