Aan het werk op de Milieuboerderij

logo
Bron

Een dagje meehelpen met de medewerkers met een verstandelijke beperking op de milieuboerderij. Naargelang weer en seizoen doe je minstens 3 activiteiten. Deze activiteit is verschillend uitgewerkt volgens leeftijd van de kinderen.

2e en 3e kleuteronderwijs, 1e graad lager onderwijs

Een dagje echt veldwerk op De Milieuboerderij, met de nadruk op kijken, doen en ontdekken. Op De Milieuboerderij werken 15 medewerkers met een verstandelijke beperking. Ze verzorgen de boerderijdieren en staan in voor het beheer van de ecologische tuin. In een gevarieerd programma worden minstens een 3-tal activiteiten ervaren. Het aanbod varieert naargelang het seizoen en het weer. Er wordt zoveel mogelijk buiten gewerkt. Er zijn alternatieven voorzien bij regenweer. Een aantal mogelijke activiteiten zijn snoeien, hakselen, wieden, composteren, soep maken, snoezelen met de dieren, een ritje op ezel en paard, …

2e graad lager onderwijs

Vandaag is het samen ‘doen’ belangrijker dan het ‘leren’, ook al geven we je natuurlijk graag wat uitleg over het leven op de boerderij. We steken de handen uit de mouwen en helpen de mensen van De Milieuboerderij, een dagcentrum voor mensen met een verstandelijke beperking. We werken in minimum 3 groepen met een doorschuifsysteem, zo krijg je zeker een gevarieerd aanbod van opdrachten. We verzorgen de dieren, we maken compost of hakselen het hout. Ook in de bio-tuin is er veel te doen en een ritje op het paard is een must. Bij regenweer voorzien we een kookactiviteit om ons op te warmen. Voorzie alvast je werkkledij, want hier wordt gewerkt!

3e graad lager onderwijs

Een dagje echt ‘veldwerk’ op De Milieuboerderij, waar een 15-tal medewerkers met een mentale beperking zijn tewerkgesteld. Ze verzorgen de boerderijdieren en staan in voor het beheer van de ecologische tuin. In een gevarieerd programma worden minstens een 3-tal activiteiten ervaren. Het aanbod varieert naargelang het seizoen en het weer. Er wordt zoveel mogelijk buiten gewerkt. Er zijn alternatieven voorzien bij regenweer. Een aantal mogelijke activiteiten zijn snoeien, hakselen, wieden, composteren, soep maken, bakken, verzorging van de dieren, kruidenverwerking… Niet alleen leren, maar ook doen staat centraal.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3 jaar
 vak wetenschappen en techniek

lager 1e, 2e, 3e leerjaar
 vak

secundair 1e graad b
 vak
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie18-03-2019
Nummer 89958
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
beperkingboerderijdierenhandicapmilieuboerderijplantenveldwerkwerk