Het bos door ogen van...

Aan de hand van verschillende methodieken en materialen bekijken kinderen het bos door de ogen van een pissebed, een boswachter, een hond, een laars, een onderzoekster en een kunstenaar.
Samen gaan we op ontdekkingstocht naar het bos. Tijdens de tocht zijn er verschillende stopplaatsen, daar kijken de kinderen door de ogen van ‘iemand’ of ‘iets’ anders en beleven zij het bos afwisselend als pissebed, laars, hond, onderzoekster, boswachter en kunstenaar. Die stellen zichzelf telkens voor in een raadseltje. De kinderen luisteren en raden over wie of wat het gaat. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende didactische werkmiddelen en werkvormen. De kinderen maken onder andere gebruik van een Ferrariskaart, pictogrammen, het bosreglement, loeppotjes, zoekkaarten voor kriebelbeestjes e.a. Creatieve opdrachten, inleefoefeningen, takkenspelletjes e.a. komen aan bod.

Deze activiteit gaat bij voorkeur door in één van de onderstaande provinciedomeinen, maar kan ook op een andere locatie georganiseerd worden

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 5e, 6e leerjaar
Wetenschappen en techniek
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 18-03-2019
Nummer: 90062
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
bosbosdierendierenonderzoekenontdekkingstochtspelletjestocht