Inleefverhaal over de rijkdom van het bos

Aan de hand van een inleefverhaal over een houtzoeker gaan jonge kinderen met al hun zintuigen op zoek naar de rijkdom van het bos. Ze zoeken naar sporen, ontdekken de dieren die er wonen, maar gaan ook luisteren, proeven, kijken.

Een inleefverhaal over houtzoeker Harry brengt de kinderen in de juiste bossfeer. Zeker als ze op stap mogen gaan met de sjaaltjes om de hals waarop de zes dieren zijn afgebeeld uit Harry’s bos. De kinderen zoeken naar hun sporen want één voor één kruisen ze hun pad: de ree, de vos, de egel, het konijn, de muis en de eekhoorn. En net zoals de dieren in het bos moeten ook kinderen goed kunnen luisteren, smaken, kijken, voelen, horen en lopen. Kunnen ze het ook allemaal? En om te eindigen, kleden ze met wat ze hebben gevonden een kale plankenboom op creatieve wijze aan zodat ook hij boom mag zijn onder de bomen. En Harry tevreden zal zijn!

Deze activiteit gaat bij voorkeur door in Bezoekerscentrum De Blankaart, maar kan ook op andere locaties georganiseerd worden.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
lager 1e, 2e leerjaar
Wetenschappen en techniek
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 18-03-2019
Nummer: 90078
Categorie
Ander evenement
Trefwoorden
bosbosdierenhoutzoekersinleefverhaalzintuigen