Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Piñatas maken

logo
Bron

Feesten in Latijns Amerika zijn een serieuze zaak. Door feesten worden er rituelen herhaald en krachten en mensen erkend, gevierd en vereerd. Het belang van de gemeenschap en het gezin in het leven van mensen is er sterk aanwezig. Onafhankelijk van het feest, is feesten een moment waar solidariteit, liefde, zorg en familie centraal staan.

Verjaardagen zijn een belangrijk voorbeeld van feesten. Piñatas zijn hier onmisbaar, zeker als het de verjaardag van een kind is. Kinderen en volwassenen komen samen om het nieuwe jaar van het kleine familielid te vieren.

Een piñata maak je met heel veel zorg en dient om achteraf tijdens het verjaardagsfeest kapot te slaan! Bij het kapotslaan van de piñata nemen de kinderen hun plaats in (van klein naar groot). Eens de piñata afgebroken is, dan worden de kleine cadeaus verzameld (de kinderen moeten zo goed mogelijk cadeaus proberen te pakken van de piñata... ze nemen van de grond wat ze kunnen, de kleinsten krijgen hulp van de mama´s).

Dit is een oude gewoonte vol van betekenis.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?