Creatief en actief omgaan met sociale vaardigheden in de klas of school

Creatief en actief omgaan met sociale vaardigheden in de klas of school

Gratis kickstart workshops sociale vaardigheden.
Donderdag 17/05/2019 van 10.00 tot 15.30 u.
Plaatsen beperkt! Wees er dus snel bij! 

In deze workshops staat de mentale gezondheid van kinderen en leerkrachten centraal.

De leerkrachten/begeleiders gaan in deze workshop zelf aan de slag met sociale vaardigheden op basis van creatieve activiteiten: verhalen, knutselen, toneel, muziek, dans, spelletjes, .... Deze workshop vertrekt vanuit het verhaal van de Wondere Ommesprong. Na deze workshop zullen leerkrachten ook aan de hand van thematische verhalen naar eigen keuze creatief aan de slag kunnen met sociale vaardigheden, het hele jaar door, binnen de klasmuren of samen met de hele school. 

Doel:

  • Kinderen en leerkrachten wel in hun vel;
  • Klas/schoolsfeer optimaal houden of maken;
  • Band leerling-leerkracht versterken;
  • Intern werkmodel leerkrachten uitdiepen;
  • Ouderbetrokkenheid;
  • Positieve invloed buitenschoolse leven.

Voorstellen van het doeboek: Aan de bron van de Wondere Ommesprong

Uitgangspunt:

Leerkrachten weten het wel: de klas, de school is niet alleen de plek waar aandacht besteed wordt aan cognitieve vaardigheden. Pas als kinderen zich wel in hun vel voelen, staan ze nieuwsgierig open voor nieuwe kennis. Daarom is jouw eerstelijnsrol als leerkracht zo belangrijk. Neen, je kan niet alle problemen oplossen, maar je bent wel dat belangrijke luisterend oor, de vertrouwenspersoon waar de leerling zich veilig bij voelt. Jij kan als leerkracht kinderen helpen sociale vaardigheden, copingstrategieën aan te leren en inzichten mee te geven zodat ze weerbaarder en veerkrachtiger opgroeien en vol zelfvertrouwen openbloeien naar hun toekomst.

Na deze workshop:

Je krijgt als leerkracht krachtige en leuke tools mee om het psychosociale en emotionele gedrag van leerlingen en bij jezelf beter te onderkennen en te begrijpen en mogelijk probleemgedrag spelenderwijs positief om te buigen.

Doel is ook dat de leerlingen de transfer kunnen maken van deze nieuwe inzichten en vaardigheden op psychosociaal en emotioneel vlak naar hun buitenschoolse leefwerelden en dat in respect voor zichzelf en de anderen.

Deze workshop zal op regelmatige basis aangeboden worden in Ankerpunt of op externe locaties volg onze kalender of vraag het aan.

Dankzij de steun van de Provincie Vlaams-Brabant, kan Ankerpunt vzw een aantal van deze workshops gratis aanbieden in Vlaams-Brabantse scholen. Andere provincies kunnen betalend aansluiten of de workshop in hun school aanvragen.

Ankerpunt VZW
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebonden
Info
Nascholing of activiteit
Bijgewerkt: 27-04-2019
Nummer: 91268
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
actiefcreatiefleerkrachtmuzischepestenpositieve klassfeerpsychosociale ontwikkelingsociaalsociale vaardighedenvaardighedenvriendenweerbaarheidworkshopzelfvertrouwenzelfzorg