Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Project Zeewind

leerlingen aan het werk
Project Zeewind

Project Zeewind wil kinderen sensibiliseren over hernieuwbare energie en windenergie op zee. De sessie spitst zich eerst toe op de algemene werking van elektriciteitscentrales. De Belgische situatie wordt verder in detail bekeken en leerlingen krijgen de kans om zelf een energiebeleid op te zetten, gericht op hernieuwbare energie. Daarna verlegt Project Zeewind de focus van land naar zee en wordt de offshore windindustrie onder de loep genomen. De leerlingen kruipen in de huid van verschillende beroepen en leren de rol van elke sector bij de bouw van windmolenparken op zee kennen. Deze interactieve sessie doorspekt met heel wat doe-opdrachten brengt het abstracte van elektriciteitsopwekking tot leven.

Doelgroep

Derde graad lager onderwijs en eerste graad secundair.

Kwaliteit

Ervaringsgericht werken staat centraal in het aanbod van Horizon Educatief vzw. We laten kinderen en jongeren de wereld aan den lijve ontdekken en dagen hen uit om de uitdagingen van morgen aan te gaan.

 

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Horizon Educatief vzw
Organisatie