Open dag : Future Classroom Lab

Het Future Classroom Lab (FCL), ontwikkeld door European Schoolnet, is een inspirerende leeromgeving in Brussel die bezoekers uitdaagt om na te denken over de rol van pedagogie, technologie en design in hun eigen klaslokaal. In de zes leerzones kunnen de bezoekers op ontdekkingstocht gaan naar elementen uit het 21e -eeuwse leren: de rol en vaardigheden van leerlingen en leerkrachten, leerstijlen, ontwikkeling van de leeromgeving, huidige en nieuwe technologieën en trends die onderwijs beïnvloeden. Het FCL heeft al meerdere scholen en organisaties overtuigd een eigen leerlabo te bouwen.

Tijdens de open dag hebben Vlaamse scholen de mogelijkheid om het Future Classroom Lab te bezoeken, te leren over leerzones en technologie, en nieuwe ideeën op te doen over hoe een flexibele, innovatieve leeromgeving te bouwen in de eigen school. Tijdens deze dag zal er zowel in het Engels als in het Nederlands uitleg gegeven worden. Lunch en koffie zijn voorzien.

Registratie is verplicht omdat het aantal plaatsen beperkt is. Scholen kunnen maximaal 3 personen sturen. Mochten er toch nog plaatsen over zijn dan kunnen er meer dan 3 komen.

Ben Bastiaensen
Leerkracht, Ander

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
niet niveaugebonden
Niet vakgebondenICT
Info
Nascholing of activiteit
Gepubliceerd: 30-04-2019
Nummer: 92210
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
activerenclassroomfuturefuture Classroom Labinnoverenlabopen dag