WISPERpro : Beeldende oefeningen uitwerken, toeval troef

logo
Bron

Hoe kunnen niet-resultaatgerichte oefeningen een flow creëren die betrokkenheid vergroot en waarin creativiteit volop de ruimte krijgt in je groep? Tijdens deze cursus nemen we de filosofie van Wabi Sabi ter hand om het zelf actief te onderzoeken! ​

Wabi Sabi gaat over dingen weglaten, de schoonheid van imperfectie en de kracht van vergankelijkheid. We vertrekken telkens vanuit de schoonheid van het alledaagse. Zet je zintuigen op scherp en je ziet al gauw de vele mogelijkheden om mee te experimenteren!

We maken van deze vrijheid gebruik om toevalligheden te benutten en erop in te spelen. Ook onderzoeken we welke rol feedback hierin speelt. Als alles kan en mag, hoe creëer je dan toch een goede context? Deze en andere onderzoeksvragen passeren vandaag de revue. Ook het uitwisselen van ideeën, persoonlijke verhalen en elkaars expertise maakt deel uit van deze dag.

Verwacht input op twee vlakken. Ten eerste krijg je concrete oefenstof aangereikt: inspiratie om je eigen lessen actief, beeldend en laagdrempelig te maken. Ten tweede werken we rond methodiek: een gestructureerde manier om via beeldende middelen de persoonlijke vaardigheden van mensen te ontwikkelen en hun creativiteit te vergroten.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
WISPER vzw
Organisatie

Ontdek ook

Bekijk alle