Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Educatief break-in spel : Interactieve teambuilding ter preventie of verzorging van burn-out

leeuw
Pixabay

Inhoud en aanpak:

Happy Healthy Education ontwikkelde een educatief, interactief break-in spel waarbij de deelnemers op een actieve manier in aanraking komen met informatie, kenmerken, tools, handvaten, mogelijke oplossingen en nog veel meer ter preventie en ter verzorging van burn-out.

Hierbij staan we scholen bij door een concrete invulling te geven aan een doeltreffend beleid met het oog op de fysieke en mentale veiligheid van de leef-, leer- en werkomgeving. Hiermee komen we ten volle tegemoet aan de specifieke kwaliteitsverwachting uit het referentiekader voor onderwijskwaliteit.

Naast het kind dat centraal staat in ons onderwijs, trachten wij de leerkracht wakker te maken om in zijn/haar volle 'kracht' te staan. Deze kracht kan immers hét verschil maken voor een kind, om zo het kind tot een hoger niveau te tillen.

Wij voeden de kracht, het vuurtje in de leerkracht, alsook het samenhorigheidsgevoel en de gedeelde verantwoordelijk binnen een schoolcontext.

We bieden, samen met de school, de sleutel aan aan het team om sloten te kraken om zo tot de kern te komen: de kern van intrinsieke motivatie. Elk teamlid heeft de verantwoordelijkheid en de keuze om zelf 'in te breken'. De veilige context die wij bieden is laagdrempelig waardoor de kans tot reflectie, bewustwording, verantwoordelijkheid en verandering heel reëel is.

Samengevat kunt u dit van ons verwachten:

Wij bieden een interactief, educatief aanbod waarbij de teamleden herkenning zullen ondervinden waardoor reflectie & actie ontstaat. Door diepere analyse a.d.h.v. effectieve tools worden handvaten aangereikt ter preventie en verzorging van burn-out/ uitval. De tools zijn immers transfereerbaar naar de kinderen uit de klas en naar ieders privéleven.

Dit alles in een competitief- groepsbevorderend jasje waarbij de concrete tools de leden dichter bij de kern brengen, dichter bij zichzelf, dichter bij hun verantwoordelijkheden, dichter in hun kracht!

BREAK-IN ... want wij vinden jouw kracht, zovéél waard!

Contacteer ons...

Doelgroep:

scholen alsook bedrijven en organisaties

Kwaliteit:

Wij bieden kwaliteit door beleving.

De uniciteit van dit spel/ deze vorming heeft geen belerend karakter maar staat voor ervaren, herkennen, bewustwording & verantwoordelijkheden nemen. Het wakkert de intrinsieke motivatie aan in iedere deelnemer door de brede waaier aan raakvlakken doorheen het spel. Dit geheel vindt plaats in een veilige context waar ieders eigen grenzen bepaalt en bewaakt.

Wij wakkeren de haard in ieder van ons aan. Het vuurtje dat ons drijft, levens- en werkvreugde biedt, voldoening laat ervaren, laat geloven in groeikansen, ... kortom, de kracht geeft om gepassioneerd in het leven te staan. Hierdoor krijgt jouw school/bedrijf/organisatie een unieke uitstraling met positieve energie.

Een school die straalt, trekt aan!!

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Virginie Vancoppenolle
Leerkracht, Directie, …