SOS : Een anderstalige nieuwkomer in mijn klas!

logo

Inhoud:
Heb je voor het eerst een anderstalige nieuwkomer in de klas? Weet je niet goed van welk hout pijlen maken of heb je het gevoel dat je wel een opfrissing kunt gebruiken?

Tijdens deze vorming verken je een schat aan inspirerende en uitdagende werkvormen en materialen zodat je deze leerling(en) op de best mogelijke manier kunt ondersteunen. We zoomen onder meer in op hoe de verwerving van klanken en taalstructuren gebeurt. Je gaat interactief aan de slag en leert ook op welke manier materialen in te zetten om gericht te differentiëren, zowel in groep als individueel. Hierbij komen alle taalvaardigheden aan bod.

De tips en tricks die je aangereikt krijgt maken dat je na deze sessie klaar bent om zelfverzekerd en enthousiast anderstalige nieuwkomers te begeleiden.

Voor wie?
leerkrachten lager onderwijs, studenten lerarenopleiding

Door wie?
Marie-Claude Gevaert heeft een jarenlange ervaring in thema's als taal, interculturele competentie, diversiteit, transculturele psychologie, meertaligheid, geweldloze communicatie en geeft al zo'n 16 jaar vormingen aan leerkrachten en begeleiders over deze thema's... Ze tracht met haar opleidingen in groeiende verbondenheid de uitdagingen van deze diverse wereld aan te gaan.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan