Ruimtelijke kunst

logo
Bron

Techniek ligt vaak aan de basis van andere expressievormen. Tijdens deze vorming leren we verschillende technieken om ruimtelijke kunstwerken te maken.

Himmelis

De strakke geometrische himmelis zijn vernoemd naar het Finse woord himmeli, wat hemel betekend. De himmelis werden gemaakt van stro en touw. Om ervoor te zorgen dat de komende oogst overvloedig zou zijn. Tegenwoordig zijn de vormen meer dan alleen een traditie. Door de moderne esthetiek is het een perfecte minimalistische decoratie, die wat ons betreft hele hele jaar door gezien mag worden. Wij leren je himmelis maken in verschillende formaten en vormen. De himmelis zijn eenvoudig uit te breiden door simpelweg verschillende vormen aan elkaar te knopen, dat is jouw kunstzinnige toets die je dan kan testen!

Macramé

Macramé is een handwerktechniek, die bestaat uit het knopen van draden zodat een patroon verschijnt. Deze draden worden met de hand geknoopt. Als basis maken we een plantenhouder, we leren je de manier van werken en geven tips hoe je dit het beste in een klas kan toepassen.

Planten voor het hele jaar

Zowel de himmelis als de plantenhouders zijn bedoeld om planten in te hangen. Hiermee eindigen we deze vorming. Verschillende methodes om originele en kunstzinnige planten en bloemen te maken, zo hebben je ruimtelijke werkjes zeker een kunstzinnige en beeldende toets! We gaan aan de slag met klei, papier, papier-maché…

Een blow-up tekening

Tenslotte maken we tekeningen en verwerken deze in een 3D-object, met uitsteeksels, pop-up-technieken, …

Wat neem je mee naar huis?

Een combinatie van techniek en beelddoelen gelinkt aan kunst.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: secundair onderwijs

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Gratis lesmateriaal en inspiratie

  • voor alle vakken en onderwijsniveaus
  • gemaakt en gedeeld door leraren en organisaties
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp
Al meer dan 20 jaar dé referentie voor tienduizenden leraren. Zo werkt het.
Registreer Veilig en gratis
Al lid? Meld aan