Zen, rust, mindfulness en intuïtief creëren

logo
Bron

Take a break: Rust als basis

Kinderen hebben nood aan adempauzes doorheen hun week/dag om alle prikkels die op hen afkomen te verwerken. In deze vorming leer je hoe je via technieken uit de kinderyoga op een speelse manier het belang van ontspanning bij kinderen in je klas kan introduceren. Korte en gemakkelijke oefeningen. We geven je heel wat concrete tools en werkwijzen in handen waarmee je aan de slag kan. We werken concreet rond houdingen geïnspireerd op dieren, ademhaling en massages die helpen om rustmomenten in de dag te brengen.

Creativiteit

Kan je les beeld ook eens rustig verlopen, zonder al te veel ingewikkelde klasorganisaties en technieken? Ja dat kan, door simpele maar oh zo leuke tekenopdrachten houd je de kinderen uren aan de gang en genieten ze van het moment. Verhalen geven inspiratie net als muziek om tot een rustgevende opdracht te komen. Ook leren ze kijken naar kunst en cultuur, maken ze kennis met patronen, kleuren en lijnen..

We brengen ook opdrachten aan om meer op het gevoel van het kind in te gaan.

Nog meer muzisch

De dieren lopen een hele dag met ons mee en zijn de rode draad doorheen deze inspirerende dag. Want naast de yogahoudingen, laten we ook een paar grappige drama oefeningen geïnspireerd op dieren passeren. Eens goed lachen zorgt toch ook wel voor ontspanning.

Een hele dag gevuld met beweging, beeld, muziek en drama en dit op ontspannende en rustige manier. Jij kan als leerkracht terug even student worden en alles zelf ondervinden. De juiste beleving en genieten van de aangeboden opdrachten maakt dat je het zelf met plezier in de klas gaat geven!

Wat neem je mee naar huis?

Een syllabus met alle inspiratie duidelijke uitgewerkt naar de doelen van het muzische leerplan en gelinkt aan kunst en cultuur, kant en klaar om over te nemen in je agenda.

Inbegrepen: een zelfgemaakte lunch, tussendoortjes, koffie, thee en water.

Doelgroep: Kleuter- en lager onderwijs

Bazarts
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
 vakken lichamelijke opvoeding, muzische vorming

lager 1e, 2e, 3e, 4e, 5e, 6e leerjaar
bulo alle
 vakken lichamelijke opvoeding, muzische vorming
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie26-07-2019
Nummer 94130
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
Bazartscreërenintuïtiefmindfulnessmuzisch coachmuzische vormingruststudiedagworkshopzen