Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

MVO aan het roer : strategisch spel over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

spelkaart
De Aanstokerij

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat je een gezond evenwicht zoekt tussen financiële, sociale en ecologische aspecten. Je hebt oog voor het evenwicht tussen de drie P's: profit, people en planet.

IDEAAL VOOR
MVO aan het roer is bedoeld voor ondernemers en studenten uit het hoger onderwijs (economische richtingen). Het spel is ook geschikt voor studenten en leerlingen zonder economische voorkennis uit de laatste graad van het secundair onderwijs (ASO, TSO, Handel).

DOELSTELLINGEN

  • Sensibiliseren over maatschappelijk verantwoord ondernemen
  • Verschillende aspecten van een MVO-beleid belichten

SPELOMSCHRIJVING

‘MVO aan het roer’ brengt de spelers de basisbeginselen van het maatschappelijk verantwoord ondernemen bij. Gedurende drie cruises krijgen de spelers de verantwoordelijkheid voor het beleid van een cruiseschip in handen.

Hoe dat beleid wordt ingevuld, bepalen de spelers zelf. Kiezen ze resoluut voor het grote geld en verwaarlozen ze het milieu? Worden de passagiers in de watten gelegd, maar worden de rechten van de werknemers verwaarloosd? Of slagen de spelers erin om een gezond evenwicht te vinden tussen de drie P's en hun schip op een maatschappelijk verantwoorde manier te runnen?

Naast de zorg voor het dagelijkse beleid, krijgen ze daarbij ook telkens een aantal uitdagingen voorgeschoteld. Door hun bedrijf goed te runnen en goede en evenwichtige keuzes te maken, behalen de spelers een hoge MVO-score.

Ontwikkeld door De Aanstokerij, i.s.m. HUB, VKW - Het Ondernemersplatform en de Vlaamse Overheid.

PRAKTISCH

  • Aantal spelers: 9 - 25
  • Aantal speltrainers: 1 
  • Speelduur: 120-220 minuten

Eén van onze speltrainers komt het spel ter plaatse spelen met je groep.
Na het spel volgt een uitgebreide nabespreking waarbij de groep dieper ingaat op het thema en de inzichten opgedaan tijdens het spel en de link wordt gelegd met de realiteit.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
De Aanstokerij
Organisatie