Bijdragen in verband met activiteiten zijn onder voorbehoud en afhankelijk van de meest recente ontwikkelingen in de strijd tegen het coronavirus. Volg de informatie op https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/coronavirus en https://www.info-coronavirus.be/nl/. Contacteer de organisator bij twijfel.

Discrimin'actie

logo

Gedurende deze workshop ervaren de jongeren een situatie van discriminatie. Enkele leerlingen worden zonder het te weten gediscrimineerd op basis van een willekeurig criterium.De begeleider bekijkt de reactie van alle leerlingen in deze situatie.

In een tweede deel vertelt de begeleider aan de leerlingen dat hij bij het begin heeft gelogen en nodigt hen uit om te vertellen wat ze hebben gedacht en gevoeld en om met behulp van allerlei activiteiten de concepten ‘vooroordelen’ en ‘discriminatie’ verder uit te diepen. De leerlingen brengen dan hun gevoelens in beeld in films in ‘stop motion’.

Opgelet: deze workshop maakt gebruik van pedagogische manipulatie en confronteert de jongeren met discriminatie. Die methode kan als kwetsend ervaren worden door sommige gevoelige deelnemers.

Het is belangrijk dat de leerlingen op voorhand niet weten over de activiteit die ze zullen volgen.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid?
BELvue museum
Organisatie

Ontdek ook