Omgaan met faalangst en een laag zelfbeeld bij kinderen met DCD

DCD is een onzichtbare stoornis en heeft toch een impact op veel aspecten van het dagelijks leven. Kinderen met DCD steken veel energie in handelingen die voor anderen vanzelfsprekend zijn… en dan nog heeft dit niet altijd het gewenste resultaat. Daarnaast hebben ze vaak een attributiestijl die het leren belemmert: Ze schrijven succes toe aan factoren buiten zichzelf (geluk, een makkelijkere taak, toeval, …) maar geven zichzelf wel de schuld als ze falen (‘ik kan dat niet’). Kinderen die zo denken, krijgen geen positief gevoel over hun eigen kunnen als ze ergens in slagen (want het was geluk hebben) en die denkwijze helpt niet bij het leerproces. 

Hannelore Hollevoet kent DCD en begrijpt kinderen met DCD en hun hersenkronkels. Tijdens deze voormiddag geeft ze handvatten om met kinderen met DCD en hun attributiestijl om te gaan, zodat wij hen kunnen helpen geloven in hun eigen kunnen.

Ouders.

Dyspraxis
Organisatie

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
Niveau en vak
kleuter 3, 4, 5 jaar
 vakken Lichamelijke opvoeding, Muzische vorming, Nederlands, Mens en maatschappij, Wetenschappen en techniek, Wiskundige initiatie
Info
Soort Nascholing of activiteit
Publicatie26-07-2019
Nummer 94195
Categorie
Nascholing - Studiedag - Workshop
Trefwoorden
DCDdyspraxieemotionele aspectfaalangstjongerenlaag zelfbeeldomgaan met DCDzelfbeeldtalen