DebatBELut

logo
Bron

In deze workshop debatteren de jongeren rond maatschappelijke vragen op een gestructureerde en actieve manier. Ze ontdekken eerst de uitdagingen van het actuele België aan de hand van een dynamisch bezoek aan het BELvue museum: ze worden experten van het museum, spelen een quiz en lossen de opdrachten van een spel met personages op waarin verschillende maatschappelijke vragen aan bod komen.

In het tweede deel leren de jongeren verschillende argumentatietechnieken en brengen deze in praktijk aan de hand van een debat rond de grote levensvragen van de personages uit het spel.

 

Deze workshop wordt in samenwerking met AlterBrussels georganiseerd. 

 

Praktische info

Mogelijkheid om de workshop te verdiepen met de workshop Migrantour, die door AlterBrussels ontwikkeld en begeleid wordt. 

 

Reservatie

Indien de workshop minder dan 5 weken voor de afgesproken datum wordt geannuleerd, moeten wij de school of organisatie een deelname in de onkosten van €250 aanrekenen.

Het is mogelijk om deze workshop in het weekend en gedurende de schoolvakanties te reserveren, afhankelijk van de beschikbaarheid van de animatoren.

Meld aan of registreer om dit leermiddel volledig te bekijken

Registreren vraagt maar één minuut.
Leraren delen lesmateriaal en -inspiratie met jou
  • gratis lesmateriaal;
  • voor alle leeftijden en vakken;
  • makkelijk doorzoekbaar op lesonderwerp.
Registreer   Veilig en gratis
Je bent al lid? Meld aan
BELvue museum
Organisatie